Translations:Halaman Utama/13/jv

From Ensiklopedia Museum Nasional Indonesia
Jump to: navigation, search

Ing taun 1923, Bataviaasch Genootschap dianugrahi Kekaisaran Belanda supaya jeneng BG diwenehi tambahan "Koninklij" dening kerajaan kasebut. Bebungah iki ana gegayutan karo upaya BG kanggo ngreksa budaya koloni kasebut. Jeneng iki dumadi nganti 1950 sawise kamardikan. Banjur ing taun 1950, bebarengan karo kamardikan saka Negara Kesatuan Republik Indonesia, BG nyiptaake penyesuaian jeneng dadi Lembaga Kebudayaan Indonesia lan dipimpin dening Raden Hoesein Djayaningrat nganti 1962.