Translations:Halaman Utama/26/jv

From Ensiklopedia Museum Nasional Indonesia
Jump to: navigation, search

Fasilitas Konferensi Nasional dipérang dadi telung (3) fungsi Bangunan, yaiku: Pamer Koleksi dan Perkantoran, Gudang Terlihat lan Bimbingan Teknis (proses pemukiman), lan uga Arsip Museum ) Gedung sing magepokan karo pameran Koleksi sing ana ing Jalan Medan Merdeka Barat kasusun saka 3 bangunan. Gedung A yaiku bangunan Cagar budaya sing dumunung ing sisih kidul, Gedung B sing dumunung ing sisih lor, lan Gedung C (proses pemukiman) 2019 Gedung A lan Gedung B [1]

[2] Fungsi minangka Pamer Koleksi dan Perkantoran, ing gedung iki ana koleksi koleksi museum kang kalebu klasifikasi koleksi Prasejarah Koleksi Arkeologi, Koleksi Numismatik, Koleksi Tekstil, Koleksi Etnografi, Koleksi Sejarah lan Koleksi Geografi. Koleksi kasebut nyebar liwat rong bangunan lan diadaptasi menyang tema ruang sing nuduhaké museum kasebut. Ing 2018 nalika wulan Agustus ana koleksi seratus sembilan puluh enem ewu telung atus pitung puluh (196.376) ing Museum Nasional, kuwi ora bisa dipisahake saka kegiatan koleksi sing wis dilakoni taun kepungkur. Wiwit taun 1982 [1] , ana koleksi wolung puluh (80.000), nalika taun 1993 [2] . Ana kira-kira seratus sembilan ewu telung atus sèket telu (109.353).
  1. 1,0 1,1 (1982/1983). Pedoman Pengembangan Museum Nasional. Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Museum Nasional. Jakarta
  2. 2,0 2,1 (1993/1994). Pedoman Pengembangan Museum Nasional . Departemen Pendidikan dan Kebudayaan Direktorat Jendral Kebudayaan Museum Nasional. Jakarta