Translations:Halaman Utama/6/jv

From Ensiklopedia Museum Nasional Indonesia
Jump to: navigation, search

BG diadegaké kanggo ngembangaké bidang riset ing bidang seni, sains utamané ing bidhang biologi, fisika, arkeologi, sastra, etnologi lan sejarah. Ditulis ing Gedenkboek (1878) BG duweni slogan "Ten Nutte van het Algemeen" (kanggo kepentingan masarakat umum). Salah sawijining pangadeg BG, yakuwi Jacobus Cornelis Mattheus Radermacher (direktur) sing arupa "extra ordinair van Nederlands-Indie". Cornelis diduga nyumbang omah sing ana ing Jalan Kalibesar, wilayah dagang ing kutha Jakarta (oud Batavia). Saliyané iku, dhèwèké uga nyumbang akèh koleksi buku lan obyek-obyek budaya, sumbangan Cornelis minangka sumber bahan / objèk ing BG ing mangsa ngarep. Cornelis rawuh ing Batavia tanggal 21 Agustus 1767, kadhaptar minangka pegawe Mahkamah Kehakiman ing Kamar Amsterdam ing Batavia. Saliyane Cornelis, ana uga wong sing dadi pamimpin sing nduweni peran ing pambangunan BG taun 1778. Bisa dierteni saka ing Gedenkboek (1778) Angka liyane saka Cornelis yaiku Jacob de Meijer sing nyipta "Interca Advocaat Fiscaal Pro", Josua van Inperen minangka "Predikant", Johannes Hooijman Sirardus Bartlo sing dianggo minangka Schepen , Willem van Hogendorp minangka Koopman , Hendrik Nicolaas Lacle minangka ' 'Koopman', Jacobus van der Steeg dianggo minangka Practizijn , Egbert Blomhert minangka Notaris, Paulus Gevers minangka Koopman onder ' masing-masing tumindak minangka Dirigeender Lenden / Direktur lan Frederik Baron van Wurmb tumindak minangka Onder Koopman minangka Sekretaris.