Translations:Halaman Utama/6/su

From Ensiklopedia Museum Nasional Indonesia
Jump to: navigation, search

BG didirikan ngamekarkeun panalungtikan dina widang seni, elmu, utamana dina widang biologi, fisika, arkeologi, sastra, étnologi sareng sajarah. Ditulis dina Gedenkboek (1878) BG boga motto " Ten Nutte van het Algemeen" (Pikeun kapentingan umum). Salah sahiji pendiri BG, nyaéta Jacobus Cornelis Mattheus Radermacher (directur) nu extra ordinair van Nederlands-Indie . Cornelis disangka nyumbangkeun imahna di Jalan Kalibesar, hiji distrik komérsial di kota heubeul Jakarta (Oud Batavia) kiwari Jakarta Kota. Sajaba ti éta, anjeunna ogé nyumbangkeun sababaraha buku jeung objék budaya, kontribusi Cornelis iyeu nu bakalan jadi cikal materi / obyék dina BG kapayunna. Cornelis ka Batavia dina 21 Agustus 1767, kadaptar salaku hiji pagawe di Pengadilan Déwan Chamber of Amsterdam nu didamel di Batavia. Sajaba ti éta aya sababaraha individu Cornelis mangrupakeun inohong nu miboga peran dina pamadegan BG ti tahun 1778 ieu. Ieu bisa ditempo tina Gedenkboek (1778) inohong nonjol salian Cornelis nyaéta Jacob de Meijer karya salaku Pro Interim Advocaat Fiscaal , Josua van Inperen karya sakumaha Predikant , Johannes Hooijman karya sakumaha Predikant , Sirardus Bartlo karya sakumaha Schepen , Willem van Hogendorp karya sakumaha Koopman , Hendrik Nicolaas Lacle karya salaku ' 'Koopman' ', Jacobus van der Steeg karya sakumaha' 'Practizijn' ', Egbert Blomhert karya sakumaha' 'notaris' ', Paul Gevers karya sakumaha' 'Onder-Koopman' ' tiap di antarana akting salaku Dirigeender Lenden / Pengarah sarta Frederik Baron van Wurmb karya sakumaha kalakuan Onder Koopman sakumaha Sekretaris